geotherma logo

De kalenderfunctie maakt het mogelijk om twee gewenste temperaturen in te stellen voor verwarming, naast de huidige kamertemperatuur. Wanneer er geen kalendergebeurtenis actief is, zal de warmtepomp werken volgens de normale kamertemperatuurinstelling. Houd er rekening mee dat grote kalenderaanpassingen een onnodige werking van de bijverwarming en een ongunstige werking van de warmtepomp kunnen veroorzaken.

Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden is dat de “warmwaterblokkering” voor Athena geen volledige blokkering veroorzaakt. Dit betekent dat het warm water niet onder de +25°C komt bij een “blokkering” en dat de anti-legionella actief blijft, zodat er altijd voldoende energie beschikbaar is om te ontdooien.

De kalenderfunctie wordt geconfigureerd in de Thermia Online en naar de warmtepomp gestuurd. Zelfs als de warmtepomp de verbinding verliest, blijft de ontvangen kalenderfunctie actief. Het is ook mogelijk om de kalenderfunctie en Smart Price tegelijkertijd te activeren, maar in dat geval heeft de kalenderfunctie prioriteit.

Kalendergebeurtenissen kunnen alleen aangemaakt worden in Thermia Online, maar indien nodig kan de kalender worden geannuleerd op het display van de warmtepomp. Wanneer een kalendergebeurtenis actief is, verschijnt er een symbool op het display van de warmtepomp. Door op dit symbool te drukken, wordt u naar het menu gebracht waar de kalender geannuleerd kan worden. Dit is handig in geval van service of gebeurtenissen die per ongeluk geactiveerd zijn.

Deze nieuwe functie biedt gebruikers meer controle en flexibiliteit over hun verwarmings- en warmwaterproductiebehoeften, waardoor ze hun systeem beter kunnen aanpassen aan hun levensstijl en voorkeuren.

Selecteer je taal