geotherma logo

Geothermische warmtepompen met verticale captatie

Haal gratis energie uit de Aarde via een verticale captatie. Met een geothermische warmtepomp geniet je van een hoog rendement en de mogelijkheid tot passieve koeling.
verticale captatie

Hoe werkt een
geothermische warmtepomp met diepteboring?

De aarde onder onze voeten zit boordevol energie. Die ontstaat door temperatuurverschillen tussen het aardoppervlak en dieper gelegen warmtereservoirs.

Een geothermische warmtepomp onttrekt die energie. Dat gebeurt aan de hand van een buizensysteem dat we via een verticale grondboring tot diep in de bodem brengen. De koelvloeistof in deze buizen neemt de natuurlijke warmte op, en gebruikt die om jouw woning te verwarmen of sanitair warm water te produceren.

advies

Wist je dat…

Geothermische warmtepompen ook kunnen koelen?

Op hete zomerdagen gebruiken deze aardwarmtepompen de koelte in de bodem om de temperatuur in huis te laten dalen. Dit noemt men passieve koeling, omdat de compressor niet wordt gebruikt. Het is dus erg energiezuinig.

Met een geothermische warmtepomp sla je twee vliegen in één klap.

Voordelen van een
grond/water warmtepomp

Bij een geothermische warmtepomp met verticale captatie maken we grondboringen in de tuin. Het aantal en de diepte van deze boorputten is steeds afhankelijk van het vereiste verwarmingsvermogen, de lokale ondergrondgegevens en de mogelijke inplanting. GeoTherma rekent dit voor jou uit. 

verticale captatie
Video afspelen over yt cover

Wat doet GeoTherma?

Als groothandel ondersteunt GeoTherma professionele installateurs bij de realisatie van diepteboring warmtepompen. Je kan bij ons terecht voor:

Voorstudie van het project (keuze energieconcept, planningen & berekeningen)

Uitwerking van offertes (voor installateur of eindklant) met info over subsidies

Levering en/of deelleveringen van het bestelde installatiemateriaal op de werf

Aanleveren van hydraulische schema's en legplannen voor de vloerverwarming

Uitvoeren van de grondboringen voor een gesloten bronsysteem (verticaal of horizontaal)

Technische ondersteuning tijdens de installatie en hulp bij de opstart van de warmtepomp

Veelgestelde
vragen

De diepte is afhankelijk van het vereiste verwarmingsvermogen, de lokale ondergrondgegevens en de mogelijke inplanting in de tuin. We berekenen dit op voorhand voor een maximaal rendement.

Doorgaans zijn twee tot drie boorpunten voldoende. Dit aantal is afhankelijk van diverse factoren en wordt op voorhand door ons berekend.

Reken op een kostprijs vanaf 20.000 euro. In ruil geniet je van het hoogste rendement van alle toestellen, passieve koeling en bedrijfszekerheid (ook op de koudste winterdagen).

Geothermische warmtepompen zijn geschikt voor alle verwarmingsinstallaties, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Systemen op lage temperatuur, zoals vloerverwarming, hebben het hoogste rendement. Naast huizen is een diepteboring warmtepomp ook geschikt voor kantoren, winkels, hotels, scholen en andere grote gebouwen.

Ja. Dit type heeft trouwens het hoogste koelvermogen van alle warmtepompen. De koeling gebeurt op een passieve manier, waardoor je een zeer laag energieverbruik hebt.

Andere vragen over grondboring warmtepompen die niet in onze FAQ staan? Stel ze via de contactpagina.

Selecteer je taal