Geothermische warmtepompen met verticale captatie

Haal gratis energie uit de Aarde via een verticale captatie. Met een geothermische warmtepomp geniet je van een hoog rendement en de mogelijkheid tot passieve koeling.

Hoe werkt een geothermische warmtepomp met verticale boring?

De aarde onder onze voeten zit boordevol energie. Die ontstaat door temperatuurverschillen tussen het aardoppervlak en dieper gelegen warmtereservoirs.

Een geothermische warmtepomp onttrekt die energie. Dat gebeurt aan de hand van een buizensysteem dat we via een verticale grondboring tot diep in de bodem brengen. De koelvloeistof in deze buizen neemt de natuurlijke warmte op, en gebruikt die om jouw woning te verwarmen of sanitair warm water te produceren.

advies

Wist je dat...

Geothermische warmtepompen ook kunnen koelen?
Op hete zomerdagen gebruiken deze aardwarmtepompen de koelte in de bodem om de temperatuur in huis te laten dalen. Dit noemt men passieve koeling, omdat de compressor niet wordt gebruikt. Het is dus erg energiezuinig.

Met een geothermische warmtepomp sla je twee vliegen in één klap.

Voordelen van een grond/water warmtepomp

verticaal

Verticale captatie

Bij een geothermische warmtepomp met verticale captatie maken we grondboringen in de tuin. Het aantal en de diepte van deze boorputten is steeds afhankelijk van het vereiste verwarmingsvermogen, de lokale ondergrondgegevens en de mogelijke inplanting. GeoTherma rekent dit voor jou uit. 

Video afspelen over yt cover

Wat doet GeoTherma?

Als groothandel ondersteunt GeoTherma professionele installateurs bij de realisatie van geothermische warmtepompen. Je kan bij ons terecht voor:

Voorstudie van het project (keuze energieconcept, planningen & berekeningen)
Uitwerking van offertes (voor installateur of eindklant) met info over subsidies
Levering en/of deelleveringen van al het installatiemateriaal op de werf
Aanleveren van hydraulische schema's en legplannen voor de vloerverwarming
Uitvoeren van de grondboringen voor een gesloten bronsysteem (verticaal of horizontaal)
Technische ondersteuning tijdens de installatie en hulp bij de opstart ervan
waarden geotherma

Veelgestelde vragen over grond/water warmtepompen

Hoe diep is de verticale boring?

De diepte is afhankelijk van het vereiste verwarmingsvermogen, de lokale ondergrondgegevens en de mogelijke inplanting in de tuin. We berekenen dit op voorhand.

Hoeveel boorputten zijn er?

Doorgaans zijn twee tot drie boorpunten voldoende. Dit aantal is afhankelijk van diverse factoren en wordt op voorhand door ons berekend.

Hoeveel kost een verticale grond/water warmtepomp?

Reken op een kostprijs vanaf 20.000 euro. In ruil geniet je van het hoogste rendement van alle toestellen, passieve koeling en bedrijfszekerheid (ook op de koudste winterdagen).

Is geothermie geschikt voor elke verwarmingsinstallatie?

Geothermische warmtepompen zijn geschikt voor alle verwarmingsinstallaties, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Systemen op lage temperatuur, zoals vloerverwarming, hebben het hoogste rendement.

Kan een geothermische warmtepomp met diepteboringen ook koelen?

Ja. Dit type heeft trouwens het hoogste koelvermogen van alle warmtepompen.

Deze website gebruikt cookies en vergelijkbare tags of scripts om je surfervaring waar mogelijk te optimaliseren. Wil je meer informatie, lees dan ons privacybeleid.