© GeoTherma
- Privacy policy
- Cookie policy
- Algemene voorwaarden
- Webdesign Fuseo
De werking van een warmtepomp met horizontaal captatienet is heel eenvoudig. In je tuin worden tal van gesloten circuits ingegraven waarin water met antivries circuleert. Die leidingen onttrekken energie uit de bodem. De warmtepomp gebruikt deze aardwarmte om je woning te verwarmen of sanitair warm water te produceren.
De onttrokken energie zal enerzijds door atmosferische invloeden (zoninstraling, regenval,…) en anderzijds door de ondergrond worden aangevuld.
Op hete zomerdagen gebruiken deze aardwarmtepompen de koelte in de bodem om de temperatuur in huis te laten dalen. Dit noemt men passieve koeling, omdat de compressor niet wordt gebruikt. Het is dus erg energiezuinig.
Met een geothermische warmtepomp sla je twee vliegen in één klap.
In je tuin worden tal van gesloten circuits (geolussen), ingegraven. Hierin stroomt water met antivries. Zo ontrekt de warmtepomp energie uit de bodem. Ook atmosferische invloeden (zoninstraling, regenval,…) dienen als warmtebron.
Als groothandel ondersteunt GeoTherma professionele installateurs bij de realisatie van geothermische warmtepompen. Je kan bij ons terecht voor:
Voorstudie van het project (keuze energieconcept, planningen & berekeningen)
Uitwerking van offertes (voor installateur of eindklant) met info over subsidies
Levering en/of deelleveringen van het bestelde installatiemateriaal op de werf
Aanleveren van hydraulische schema's en legplannen voor de vloerverwarming
Uitvoeren van de grondboringen voor een gesloten bronsysteem (verticaal of horizontaal)
Technische ondersteuning tijdens de installatie en hulp bij de opstart van de warmtepomp
Doorgaans volstaat voor woningen tot 200 m² verwarmde oppervlakte een beschikbare tuinoppervlakte van ca 250 m² (hetzij 5 x 50 m of 10 x 25 m).
Ja, de grondsoort bepaalt het onttrekkingsvermogens van de bodem. Wij maken steeds een studie tijdens de ontwerpfase om de juiste dimensionering te voorzien.
Een horizontaal captatienet is goedkoper dan een diepteboring. Hier lees je alles over warmtepomp prijzen.
Houd rekening met een max. aanplantdiepte van 50 cm. Plant geen diepwortelende bomen zoals eik, beuk en kastanje. Vermijd bebouwingen op het captatienet (terras, tuinhuis).
Geothermische warmtepompen zijn geschikt voor alle verwarmingsinstallaties, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Systemen op lage temperatuur, zoals vloerverwarming, hebben het hoogste rendement.
Als gespecialiseerde groothandel in warmtepompen ondersteunen wij installateurs, architecten en studiebureaus bij de realisatie van warmtepompconcepten.
GeoTherma bv
Zo helpen we u
© GeoTherma