Warmtepompen

Je wil ecologisch en duurzaam je woning verwarmen, sanitair warm water produceren en koelen? Dan heb je een warmtepomp nodig. Wij gaan op zoek naar de geschikte warmtepomp voor jouw gebouw, installeren alles en zorgen voor een vlekkeloze opstart. Ook voor de service na verkoop kan je bij ons terecht.

bronconcepten

Drie manieren om energie te onttrekken

GeoTherma is gespecialiseerd in geothermische warmtepompen met een verticale captatie. Door middel van een grondboring halen we energie uit de Aarde. Dit type warmtepomp kan ook koelen.

Naast een verticale captatie is ook een horizontale captatie mogelijk door middel van Geolussen. De minimum oppervlakte voor de circuits is afhankelijk van de warmtebehoefte van het gebouw.

Dit type warmtepomp onttrekt energie uit de buitenlucht. Ze wordt vaak gebruikt in combinatie met een ander verwarmingstoestel, omdat er in de winter minder energie beschikbaar is. 

voordelen

Warmtepompen zijn goed voor het milieu en je portemonnee

Warmtepompen zijn de ideale manier om jouw woning te verwarmen. Want ze bieden enorm veel voordelen ten opzichte van traditionele cv-ketels op aardgas of stookolie.

Energiezuinig verwarmen, voor een lagere stookfactuur
Ecologisch, omdat je geen fossiele brandstoffen verbruikt
Passieve koeling in de zomer mogelijk, bijna gratis koelen

Hoe werkt een warmtepomp?

Het werkingsprincipe van een warmtepomp is eigenlijk heel eenvoudig. Vergelijk het met een koelkast. Die onttrekt warmte uit het koelvak en geeft die af via de warmtewisselaar aan de achterkant. Een warmtepomp werkt op dezelfde manier.

Stap #1
De warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater. Deze energie wordt vervolgens gebruikt om via een warmtewisselaar een koelvloeistof te verdampen.
Stap #2
De koelvloeistof gaat in gasfase naar een compressor. Door het samenpersen van de gassen stijgt de temperatuur.
Stap #3
De opgewarmde gassen komen in een tweede warmtewisselaar terecht, die de warmte afgeeft aan de verwarmingsinstallatie. Hierbij condenseren de koelgassen terug tot een vloeistof.
Stap #4
Tenslotte , in een expansieventiel daalt de temperatuur van de koelvloeistof, waarna de volledige cyclus zich herhaalt.

wat doet een warmtepomp?

Geschikt voor diverse toepassingen

Een warmtepomp is ideaal in combinatie vloerverwarming of ventilo convectoren. Maar dit toestel kan veel meer. Het bereidt ook sanitair warm water (in combinatie met een ingebouwde of externe boiler) voor je bad, douche of keukenkraan. Een geothermische warmtepomp kan zelfs de woning koelen. Als dat niet handig is?

Warm water

Sanitair warm water voor je badkamer en keuken

Verwarming

Ideaal voor LTV-systemen, zoals vloerverwarming

Koeling

Passieve koeling via een geothermische warmtepomp