geotherma logo

Thermia Athena zet een nieuwe standaard op het vlak van lucht/water warmtepompen

thermia athena lucht-water warmtepomp buitenunit

Het Zweedse Thermia staat al langer bekend voor haar geothermische warmtepompen. Maar het bedrijf innoveert ook met lucht/water modellen. Zo werd recent de Thermia Athena gelanceerd, een compacte krachtpatser met fluisterstille prestaties tot -20 °C.

Indrukwekkend rendement

Een intelligent controlesysteem vormt het hart van de Thermia Athena. De invertertechnologie in combinatie met een geavanceerd algoritme zorgen voor optimale prestaties tegen de laagste mogelijke bedrijfskosten. Het resultaat is een indrukwekkend seizoensgebonden rendement (SCOP) van 4,9.

Comfort het hele jaar door

Het rendement is dus uitstekend. Toch wordt aan comfort niet ingeboet. De warmtepomp levert maar liefst 417 liter sanitair warm water op 40 °C. Zelfs bij lage buitentemperaturen tot -20 °C blijven deze prestaties op peil. Bovendien is de Athena HC uitgerust met een ingebouwde koelfunctie. Ook tijdens de warmste periode van het jaar geniet je van een aangenaam binnenklimaat.

thermia athena lucht-water warmtepomp

Fluisterstille prestaties

Nog een highlight is het geluidsniveau. De Thermia Athena heeft een fluisterstille werking van amper 32 dB. Wanneer je op het terras profiteert van het goede weer heb je dus geen last van lawaai en klagende buren.

Voor nieuwbouw en renovaties

Athena is een uitstekende keuze voor nieuwbouwwoningen. Ook aan de hogere energievraag van renovatieprojecten kan deze nieuwe lucht/water warmtepomp probleemloos voldoen. Dankzij de verschillende configuraties (drie binnenunits en twee buitenunits van 8-14 kW en 8-18 kW) is er voor elk project een passende oplossing.

Meer weten?

Na het lezen van dit artikel nog vragen?
Onze specialisten zorgen graag voor het antwoord.

Selecteer je taal