Dit bepaalt de kostprijs van een verticale boring
1. Boordiepte
Hoe dieper de boring, hoe duurder. De uiteindelijke boordiepte is afhankelijk van de bodemsamenstelling en de warmtevraag van het gebouw. Dit wordt in de ontwerpfase door onze specialisten berekend.
2. Aantal boringen
Soms zijn meerdere boorpunten nodig om het vereiste vermogen te bereiken. Meer boringen betekent meer werk en dus hogere kosten.
3. Bodemtype
Ook het type ondergrond bepaalt de prijs van een warmtepomp boring. Zandgrond is makkelijker (en goedkoper) om te boren dan klei of rots.
4. Vergunning
Voor grondwarmtepompen zijn er in de Vlaamse milieuwetgeving enkele bepalingen omtrent geothermische boringen. In sommige gevallen heb je dus een omgevingsvergunning nodig – waarvoor de aanvraag en mogelijke studies ook geld kosten. Het dieptecriterium hangt af van waar de woning gelegen is.
5. Bijkomende kosten
In sommige gevallen moet je rekening houden met extra kosten. Bijvoorbeeld voor de huur van een generator als er geen stroomvoorziening op het werfadres is, of de huur van rijplaten bij een drassige ondergrond.
Warmtepomp boring prijs op maat
Benieuwd hoeveel een geothermische boring voor jouw warmtepompinstallatie kost? Wij bezorgen je graag een prijs op maat. Vraag nu een offerte aan, gratis en vrijblijvend.