geotherma logo

7 Redenen om een warmtepomp te plaatsen

thermia atlas warmtepomp

Twijfel je nog om een warmtepomp te plaatsen? In dit artikel zetten we alle argumenten om te investeren in een warmtepomp op een rijtje.

1. Ecologisch

Een warmtepomp verbruikt geen fossiele brandstoffen. Op deze manier bespaar je ongeveer 2.700 kg CO2-uitstoot per jaar ten opzichte van een cv-ketel – een vermindering van maar liefst 73%. Dat is goed voor het milieu. Want door onze CO2-uitstoot te beperken, verzekeren we een groene toekomst voor de volgende generaties.

2. Toekomstgericht

Onze overheden zetten sterk in op groene warmte en duurzaam bouwen. De installatie van een warmtepomp is dus een toekomstgerichte oplossing. Hierdoor is je woning klaar voor de Europese klimaatdoelstellingen van 2050.

3. Comfort

Met een warmtepomp geniet je het hele jaar door van de perfecte temperatuur. En omdat we warmtepompen koppelen aan een lagetemperatuurverwarming, wordt de warmte op een zeer aangename manier afgegeven. Je hebt bijvoorbeeld geen koude plekken in huis en geen last van sterke luchtstromen.

4. Sanitair warm water

Warmtepompen zijn niet alleen geschikt voor de verwarming van je woning. Ze kunnen ook sanitair warm water leveren. Een extra boiler of doorstromer kopen is dus niet nodig.

5. Passief koelen

Wist je al dat geothermische warmtepompen de mogelijkheid hebben tot passief koelen? Dat is een heel energiezuinige manier om de temperatuur binnenshuis te verlagen. Je krijgt dus twee toestellen in één.

6. Betere EPB-score

De plaatsing van een warmtepomp is een van de beste manieren om je E-peil te laten dalen. Op deze manier voldoe je sneller aan de huidige normen en behaal je misschien een korting op je onroerende voorheffing. Ook bij de verkoop van de woning is het betere energielabel een meerwaarde. Want energiezuinige woningen verkopen sneller.

7. Premies

Overweeg je om een warmtepomp te plaatsen in je woning? Goed nieuws, want er zijn verschillende premies verkrijgbaar. Die maken deze investering nog interessanter en verkorten de terugverdientijd.

8. Onderhoudsvriendelijk

Een warmtepomp vraagt weinig onderhoud. Bovendien heeft het toestel een hoge bedrijfszekerheid en een lange levensduur. De kans op dure herstellingen is dus bijzonder klein.

9. Stuurbaar

Moderne warmtepompen zijn aanstuurbaar via domoticasystemen. Verhoog bijvoorbeeld je zelfverbruik door warmte te bufferen wanneer de zonnepanelen een overschot produceren. Zo bespaar je nog meer op je energiekosten.VerwarmingFacebookTwitterLinkedIn

Meer weten?

Na het lezen van dit artikel nog vragen?
Onze specialisten zorgen graag voor het antwoord.

Selecteer je taal